Përbërësit:
500 ml lëng frutash (sipas shijes suaj)
250 ml vaj ulliri (ose vaj vegjetal)
350 gr sheqer
125 gr mjaltë
500 gr miell
1 lugë gjellë sodë buke
1/2 lugë kafeje kanellë
½ lugë kafeje karaifil
180 gr rrush të thatë
75 gr arra ose lajthi
Fillimisht
derdhni në një enë lëngun e frutave dhe shtoni me rradhë duke bërë
njëkohësisht edhe përbërësit e tjerë, përveç rrushit dhe arrave.
Pasi
përbërësit janë përzierë mirë shtoni dhe rrushin e arrat. Bëni
përzierjen e mire të tyre dhe keku është gati për pjekje. Pastaj
përzierjen vendoseni në një tepsi të lyer me vaj dhe piqeni qër 40
minuta ne temperaturën 180 gradë.
Ju bëftë mirë
No comments:
Post a Comment